torstai 16. joulukuuta 2010

Puolet totuudesta



Tältä näytti touhu vielä toissapäivänä. Mut siitä selvittiin, ja tyttö jakso oikein hyvin kaikesta huolimatta. Eipä tainnu itteasias oksentaa ku kerran pari kyseisen päivän aikana.


Eilinen meni sitten jo toisenlaisis kuviois. Ku oltiin sotkettu, niin nyt sitte siivottiin. Äitin kans luututtiin lattiaa ja tässä kohtaahan kuuluu laulaa "Auaa intueeei, aaa-aaa-aa-uuu..." Tuhkimoa on katottu ahkerasti, ja luutuaminen oli mieluisaa puuhaa kun sai eläytyä Tuhkimon rooliin. Ja se lauluhan meni Tuhkimon laulamana, "Laula lintusein, laula lintusein, aa-aa-aa-auringossa..." Meillä vielä vähä hakee sanoja... ja melodiaakin. Siinä siivouksen lomassa kuului aina välillä myös tytön toteamus: "iikee Nusifau". Kaikkihan muistaa kohtauksen, jossa ilkeä kissa Lucifer sotkee juuri siivotun lattian...

Tuhkimoa on katottu varsin paljon, ja se huomattiin viimestään tänään. Mun vaimo, lasteni äiti, oli lähdössä käymään kirpparilla mutkan, ja oli jo ovella menos. Ovelle oli jääny jotain postia ja hänpä anto sen tytölle saatesanoin "Viepä nämä isille". Tähän tyttö ilahtuneena "Oi kiiitos, äitipuoli." ja oven mennessä kiinni vielä sano perään "Heippa, äitipuoli.".

Niin kai se on. Turhan helposti se, mitä me ympärillä nähdään ja kuullaan, pääsee vaikuttamaan meidän toimintaan ja suhteisiin muihin ihmisiin. - Annanko muiden luomien ennakkoluulojen vaikuttaa ihmissuhteisiini, vai elänkö itte omaa elämääni? No jopa menee raskaaksi. Pannaan väsymyksen piikkiin.

Taidanpa siirtyä tästä uonne vaimopuolen viereen.

1 kommentti: